Дерусифікація по-чернівецьки: куди можна здати на макулатуру російські книги

Пошук
UA EN

Дерусифікація по-чернівецьки: куди можна здати на макулатуру російські книги

30.06
13:05

Поділись новиною:

В освітньо-культурному просторі «Гончаренко центр Чернівці» приймають російські книги на макулатуру. Вторговані кошти з перероблення підуть на закупівлю книг для Драчинецької сільської бібліотеки. Про це телеканалу «С4» розповів Віталій Яремчук, директор установи.

«Ми розпочали акцію зі збору нових книг для Драчинецької сільської бібліотеки. Це було в лютому і тоді ми зупинили акцію.

Зараз триває повномасштабна та екзистенційна війна Росії проти України. Ми поновлюємо збір сучасної української літератури, але з важливим доповненням – здавати книги російської літератури (журнали, газети та інше), які здамо на макулатуру. За вторговані кошти придбаємо нові книги для сільської бібліотеки», – каже Віталій.

Так склалось, що майже у кожній чернівецькій квартирі є невелика бібліотека. Частина асортименту – твори російських авторів.

«Маємо пропозицію: приносьте ті книги, які не шкода і до яких не маєте особливих сентиментів, у наш центр…Це класна можливість звільнити свої полиці та зробити добру справу. Зараз час звернути увагу на своїх авторів, а не плекати внутрішнього пушкіна», – додав директор «Гончаренко центр Чернівці».

Акція триватиме до 13 липня.

Адреса Центру: вул. Руська, 5.

Години роботи: понеділок – п’ятниця – 10:00 – 18:00, субота – 10:00 – 16:00.

Авторка: Христина Петренко

Читайте також:

У Чернівцях вперше за понад 60 років температура 14 квітня сягнула рекордних позначок
У неділю, 14 квітня, у Чернівцях зафіксували черговий температурний рекорд. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр з гідрометеорології. Фото: Тарас Піц Так, у неділю макс...
На Буковині ще одна релігійна громада проголосувала за перехід до ПЦУ
Парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці села Чорногузи Вижницького району проголосувала за перехід до Православної церкви України. Про це повідомив єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано