Депутати райради звернулись до Зеленського та Міноборони через керівництво Чернівецької ТрО: що сталося

Пошук
UA EN

Депутати райради звернулись до Зеленського та Міноборони через керівництво Чернівецької ТрО: що сталося

Поділись новиною:

Депутати Чернівецької районної ради звернулися до вищого військового і політичного командування України зі скаргою на командування бригади Сил територіальної оборони з Буковини.

Про це з посиланням на текст рішення написав депутат районної ради та військовослужбовець Артем Жук, пише С4.

Зазначається, що депутати звертаються до Міноборони, Головнокомандувача ЗСУ, Командувача Сил ТрО, ОК «Захід», Чернівецької ОВА, Чернівецької облради щодо зловживань командуванням 92-го обТрО 107-ї ОБрТрО РУ “ЗАХІД”».

Зокрема, йдеться про те, що керівництво батальйону, який з вересня 2022 року у складі ЗСУ виконує бойові завдання у зонах активних бойових дій, систематично порушує Бойовий Статуту, КУпАП, КК України, закони держави, людяності, честі і совісті.

Так, підполковник Марич О.В. та помічниця командира з правової роботи лейтенант Курдельчук М.І. перебувають у позастатутних відносинах, упередженого ставляться до окремих офіцерів та солдатів, безпідставно їх звинувачують в невиконанні команд, ігнорують нагальні окремі питання особового складу, проявляють особисту неприязнь.

Крім того, за словами депутатів, вони свідомо ігнорують розгляд рапортів переважної більшості військовослужбовців батальйону щодо законних відпусток або медичних обстежень. Також зазначається, що підполковник Маричфактично усунувся від виконання найбільш важливих командирських завдань і функцій іільшість часу проводив за межами КП та місць дислокації бойових підрозділів батальйону.

«Через зловживання владою, морально-психологічний клімат у військовому колективі є досить напруженим та вибухонебезпечним. Доводиться констатувати, що підрозділ неспроможний на даний час ефективно і в повній мірі виконувати бойові завдання», – йдеться у тексті.

Депутати стверджують, що уся ця атмосфера призвела до різкого погіршення морально-психологічного стану в колективі та боєздатності батальйону, що фактично є основною причиною відсутності мотивації у особового складу продовжувати службу під таким керівництвом, тому більшість військовослужбовців звільняється чи переводиться в інші військові частини.

Відтак, Спецпрокуратура Буковини розпочала розслідування факту ймовірного перевищення влади чи службових повноважень підполковником ТрО та зареєструвала кримінальне провадження.

Наразі встановлюються усі обставини, надається правова оцінка діям військовослужбовця. У разі доведення вини, за такі дії фігурантам загрожує від восьми до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях чоловік вдарив військового через місце на парковці.

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано