Депутати провалили голосування за створення відділу з питань запобігання та виявлення корупції у міській раді

Пошук
UA EN

Депутати провалили голосування за створення відділу з питань запобігання та виявлення корупції у міській раді

Політика
25.07
18:02

Поділись новиною:

У Чернівецькій міській раді планували створити відділ з питань запобігання та виявлення корупції. Під час засідання 25 липня чотири рази виносили питання на голосування, однак голосів депутатів для ухвалення не назбиралось.

Про це пише С4.

«Рішення про створення окремого підрозділу з питань запобігань та протидії корупції назріло давно. Була рекомендація НАЗК (Національного антикорупційного комітету – ред.), зміни законодавства. У нас немає підрозділу, який би моніторив наскільки міська рада відповідає вимогам антикорупційного законодавства, етичним стандартам або іншим вимогам», – зазначила радниця міського голови з питань публічності, підзвітності та запобігання корупції Ольга Обершт.

За її словами, функціями цього підрозділу є розробка плану доброчесності міської ради й напрацьовування конкретних пропозицій, моніторинг їхнього виконання перед міською радою та міським головою.

Начальник юридичного управління міської ради Сергій Венгринюк каже, що низка міст на Заході Україні, таких як Рівне, Хмельницький, Івано-Франківськ, Луцьк, вже створили такі відділи.

«На сьогодні йдеться про вимогу закону. Усі європейські антикорупційні структури, з якими ми працюємо, говорять про те, що ви зобов’язані це зробити, тому що це європейські стандарти, а також для того, щоб показати свою прозорість і відкритість. Нас змушує НАЗК це зробити. Я не можу зрозуміти, які можуть бути аргументи проти виконання закону й аргументи не голосувати», – зауважив міський голова Роман Клічук.

Серед побоювань депутатів, зокрема, звучав конфлікт інтересів. Також посадовці вважають, що відділ має бути незалежним від міської ради.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що департамент інфраструктури та благоустрою міської ради долучився до проєкту Антикорупційної ініціативи ЄС, щоб вдосконалити процес публічних закупівель.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано