Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)

Політика
26.09
18:45

Поділись новиною:

У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в області тричі лунав сигнал повітряної тривоги.

Що важливого ухвалили на засіданні – розповідаємо далі у матеріалі С4.

Традиційно сесію розпочали з хвилини мовчання у пам’ять про полеглих захисників і захисниць громади.

На честь загиблого на російсько-українській війні Дмитра Сірмана на засіданні перейменували вулицю О. Афанасьєва-Чужбинського у Садгірському районі міста. Також депутати одноголосно підтримали звернення міської ради до Чернівецької ОВА і президента щодо присвоєння Дмитрові Сірману звання «Герой України». Крім того, депутати проголосували за присвоєння йому та благодійниці Марті Левченко звання «Почесний громадянин міста Чернівців».

Підтримала міська рада й звернення до уряду та профільних міністерств щодо надання статусу національного закладу вищої освіти Буковинському державному медичному університету з нагоди 80-річчя від засування університету. Міська рада також клопотатиме до Верховної Ради України про нагородження грамотами:

  • доцента закладу вищої освіти кафедри внутрішньої медицини Володимира Глубоченка;
  • доцента закладу вищої освіти кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб Віталія Смандича;
  • завідувача кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Віктора Тащука.

З важливих рішень – зміна обмежень на відшкодування витрат на придбання генераторів та систем накопичення електроенергії. Йдеться, зокрема, про те, що тепер з бюджету громади зможуть відшкодувати до 80% вартості. Робитимуть це без обмеження за кількістю квартир.

Більшість питань на сьогоднішній сесії стосувалися землі. Зокрема, у мікрорайоні «Роша» планують побудувати нове пожежне депо. Його розташують на розі вулиць Стрийської та Л. Дутковського.

Також депутати підтримали надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності. Там планують побудувати інклюзивний парк для дітей. Він буде розташований поблизу міського пляжу на вулиці Донбасівській. Будівництво профінансують меценати.

Фото: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Чернівці та румунська Клуж-Напока стали містами-побратимами
У Румунії 24 вересня відбулося підписання Договору про побратимство між Чернівцями та Клуж-Напокою. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. «Схожість наших двох міст сприятим...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано