Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)

Політика
25.07
16:50

Поділись новиною:

У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та перейменування вулиць.

Журналісти С4 зібрали для вас найголовніші рішення, які вже розглянули та ухвалили депутати.

Розпочали сесію традиційно з хвилини мовчання за загиблими Героями.

Зокрема, під час сесії депутати підтримали виділення коштів для Сил оборони. Цього разу захисникам спрямували 10,1 млн грн. Також 1,8 млн грн виділили на придбання пам’ятників загиблим військовослужбовцям.

За допомогою до міської ради звернулася мешканка вулиці Ярошинської. За її словами, під час ремонту внутрішніх комунікацій тріснув будинок, в якому вона проживала. Зараз його визнали непридатним для життя, тому чернівчанка змушена винаймати житло.

Міський голова Роман Клічук вважає, що спершу потрібно вирішити, хто винен у пошкодженні будинку: підрядник чи проєктант. Понад те, за його словами, не відомо, в якому стані був будинок до початку ремонтних робіт.

Утім депутати все ж підтримали протокольне доручення щодо створення робочої групи, яка знайде можливості компенсації постраждалим.

Пролунало до депутатів також прохання створити інклюзивні умови для пересування поранених захисників біля лікарні швидкої медичної допомоги, що на вулиці Фастівській.

За словами депутата Василя Максимюка, йдеться про ділянку навколо зупинки поруч із лікарнею. Він каже, що там немає умов, які б дозволили пересуватися маломобільним людям.

Відтак, депутати підтримали протокольне рішення, згідно з яким профільний департамент розгляне це питання.

Дозволила під час сесії міська рада на період воєнного стану використовувати земельні ділянки комунальної власності для будівництва та розміщення когенераційних електростанцій RSE малої та середньої потужності. Відомо, що їх встановлять за чотирма адресами у Чернівцях.

Когенераційні установки – це обладнання, яке завдяки спалюванню газу виробляє електроенергію та тепло. Серед переваг когенераційних установок є забезпечення електроенергією міста під час відключень як закладів соціальної сфери (навчальних закладів, закладів охорони здоров’я), так і споживачів, а також зменшення навантаження на всю енергосистему.

Разом з тим, когенераційні установки здатні виробляти тепло, завдяки чому у Чернівцях буде можливість підвищити стабільність теплозабезпеченням населення та соціальної інфраструктури.

Після закінчення воєнного стану партнер зможе на власний розсуд перемістити установки в інше місто.

Питаннями сталого енергетичного розвитку громади займатиметься й окрема робоча група, за створення якої також сьогодні голосували депутати.

Зокрема, до 1 травня 2025 року директори комунальних підприємств, депутати міської ради, заступники мера, старости Коровії і Чорнівки та інші разом з європейськими експертами мають розробити і подати на затвердження проєкт Муніципального енергетичного плану громади на найближчі п’ять років.

Фото: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано