Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)

Пошук
UA EN

Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)

Політика
27.06
17:50

Поділись новиною:

У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань.

С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити депутати.

Розпочалося червневе засідання традиційно з гімну України та вшанування хвилиною мовчання полеглих захисників громади.

На потреби чернівецьких підрозділів Збройних сил України виділили 7,9 млн грн.

Як повідомив міський голова Роман Клічук, традиційно на кожній сесії депутати насамперед розглядають фінансування пріоритетних питань – безпеки та оборони.

Окрім того, на забезпечення належного функціонування стратегічно важливих комунальних підприємств спрямували 24,5 млн грн.

Одним із перших питань розглянули складання депутатських повноважень Володимира Бешлея з фракції «Рідне місто», яке він ініціював через роботу у Міністерстві оборони. Депутати таке рішення підтримали. У цей же день наступна за черговістю кандидатка Аліна Яковець склала присягу.

На засіданні створили робочу групу, яка буде вивчати і впорядковувати діяльність електросамокатів у Чернівцях.

На думку депутата Олексія Просяного, такі самокати не є безпечними для дітей, які здебільшого ними користуються, а також учасників дорожнього руху.

«Я думаю, що всі читають новини і бачать, як у місті (самокати – ред.) використовують. На них можуть їздити і по дві-три дитини. Вони їздять дорогами і перетинають їх. Часто відбуваються ДТП за участі електричних самокатів», – сказав Просяний.

Робоча група складатиметься з депутатів, чиновників і операторів електричних самокатів. Просяний запропонував юридичному управлінню підготувати довідку щодо функціонування операторів на території міста, а також вивчити законодавчу базу щодо функціонування самокатів.

З другої спроби проголосували депутати за зміни та доповнення Програми розвитку освіти Чернівецької громади на 2024-2026 роки, яка передбачає створення в місті осередку Української академії лідерства.

На відкриття Академії лідерства з міського бюджету спрямують 5,6 мільйона гривень на два роки навчання. Решту коштів, необхідних для функціонування осередку, забезпечить держава.

Крім того, в рамках Програми розвитку на підготовку закладів освіти до нового навчального року направили 2,1 млн грн.

Також під час червневої сесії депутатам дозволили їздити у відрядження за кордон без дозволу мера, проте рішення назвали експериментальним, оскільки невідомо, чи пропустять їх за межі країни без відповідного розпорядження міського голови.

Фото: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
СБУ на Буковині затримала зрадника, який готував ракетні удари рф по Чернівецькій області
Служба безпеки затримала російського інформатора на Буковині. Він готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань рф. Про це пише ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано