Цьогоріч вулиці міста вперше посипатимуть гранітним відсівом: як МіськШЕП готується до зими

Пошук
UA EN

Цьогоріч вулиці міста вперше посипатимуть гранітним відсівом: як МіськШЕП готується до зими

Поділись новиною:

Міське комунальне підрядне шляхово-експлуатаційне підприємство підготувало техніку й закупило суміші для посипання доріг. Цьогоріч на вулицях міста вперше використовуватимуть гранітний відсів замість піску.

Про це на преспідході журналістам розповів директор підприємства Григорій Оробець, передає С4.

За словами Оробця, наразі підприємство підготувало понад 20 одиниць техніки: посипальні машини, трактори з щітками і відвалами, а також грейдери. Втім, як зауважує директор МіськШЕПу, на підприємстві не вистачає водіїв.

Також до початку зими комунальники закупили сіль і гранітний відсів, який використовуватимуть при температурі тільки нижче 10 °С.

Така суміш є дорожчою, але має свої «плюси». Оробець пояснює, основна перевага відсіву – відсутність пилуватості, що дозволить менше забруднювати місто. Також відсів збільшує щеплення коліс автівки з дорожнім покриттям, тож водіям буде легше їздити на горбистій місцевості.

«Солі є вдосталь. Зараз її понад 500 тонн. Для початку сезону цього достатньо. Також провели тендер на 1,5 тисячі тонн солі, і при необхідності будемо замовляти. Крім цього, є залишки піщано-соляної суміші з минулого року», – сказав Оробець.

Директор МіськШЕПу додав, що сіль закупили у Румунії й цьогоріч вона обійшлася за на три тисячі гривень за тонну дешевше, як порівняти з минулим роком.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якою буде цьогорічна зима в Україні за прогнозами синоптиків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано