Чому графіки погодинних відключень часто змінюються та з якої причини світло з’являється не одразу: пояснення обленерго

Пошук
UA EN

Чому графіки погодинних відключень часто змінюються та з якої причини світло з’являється не одразу: пояснення обленерго

Поділись новиною:

Графіки погодинних виключень електроенергії у Чернівецькій області формують відповідно до команд «Укренерго». Залежно від ситуації в енергосистемі, їх можуть змінювати по декілька разів на день.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 розповів директор з розвитку мереж АТ «Чернівціобленерго» Павло Світайло.

За його словами, команду про знеструмлення однієї черги, яка складається з трьох груп, на Буковині отримують від «Укренерго». Щоби години заживлення розподілити рівномірно між споживачами, енергетики відключають різні групи та «рухають» графіки.

«Графік рухається, він динамічний. Дуже часто міняє команди “Укренерго”. Інколи він змінюється по шість разів на день. Це також залежить від ситуації в енергосистемі. Якщо “Укренерго” бачить, що генерація не покриває споживання, то додає додаткові черги», – пояснює Світайло.

Директор з розвитку мереж АТ «Чернівціобленерго» каже, що відключення і заживлення споживачів при графіках погодинних вимкнень відбувається здебільшого автоматично. При цьому часті вимкнення не надто позитивно впливають на обладнання, тому світло в оселях з’являється не одразу.

«Коли споживачі три години чи більше були без електроенергії, і відбувається заживлення, то люди вмикають всі прилади одночасно. Це викликає різке споживання, яке не стабілізоване. Доводиться витримувати якусь паузу для того, щоби включити іншу чергу», – говорить Павло Світайло.

Період, в який енергетики стабілізують систему, займає близько 10-15 хвилин. У графіках він позначений сірим і позначає час, коли споживачі, можливо, будуть заживлені.   

Нагадаємо, за прогнозами енергетиків, через вихід з ремонту генеруючого обладнання та зниження температури повітря, наприкінці липня в Україні очікують на покращення ситуації з відключеннями електроенергії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано