Чоловіки без військово-облікового документа більше не зможуть перетинати кордон

Пошук
UA EN

Чоловіки без військово-облікового документа більше не зможуть перетинати кордон

Війна
17.07
11:48

Поділись новиною:

З 17 липня на пунктах пропуску почали відмовляти у перетині кордону чоловікам від 18 до 60 років, які не мають військово-облікового документа.

Про це пише С4 з посиланням на Державну прикордонну службу.

У ДПСУ зазначають, що 16 липня закінчився встановлений законом термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

Відтак, починаючи з 17 липня, під час перетинання кордону на виїзд прикордонники перевіряють військово-облікові документи в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Документ може бути як паперовий, так і в електронній формі.

У разі відсутності військово-облікового документа прикордонники відмовляють у перетинанні державного кордону на виїзд з України.

Також підставою відмови буде наявність в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про подання особи у розшук в Національну поліцію. У таких випадках на місце викликатимуть поліцейського для здійснення адміністративного затримання особи та доставлення до найближчого ТЦК та СП.

Прикордонники також нагадали про категорію чоловіків, які мають право на перетинання кордону через відстрочку від призову чи виключення з військового обліку за станом здоров’я. В їх військово-облікових документах повинна бути зазначена інформація про отримання такої відстрочки чи виключення з військового обліку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яка відповідальність очікує військовозобов’язаних, які не встигли оновити свої дані до 16 липня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано