Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Пошук
UA EN

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

09.09
13:24

Поділись новиною:

Чи не найвідомішою архітектурною пам’яткою Чернівців є резиденція митрополитів Буковини і Далмації, в якій зараз розташований Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича — один із найстаріших класичних університетів в Україні.

Комплекс споруджений в 1864-1882 роках за проєктом відомого австрійського архітектора чеського походження Йозефа Главки. Роботи інтер’єрів виконані віденськими художниками К. Іобстом, І. Кляйном, чеським К. Свободою, буковинськими Е. Бучевським і Є. Максимовичем. Стиль будівель еклетичний з домінуючим мотивом візантійської та романської архітектури.

У 2011 році Архітектурний ансамбль Резиденції митрополитів Буковини і Далмації включили до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано