Чернівецький центр екстреної меддопомоги отримав 13 нових автівок «швидкої»

Пошук
UA EN

Чернівецький центр екстреної меддопомоги отримав 13 нових автівок «швидкої»

Здоров'я
27.07
13:16

Поділись новиною:

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 13 нових автомобілів «швидкої». Транспорт надало Міністерство охорони здоров’я.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної ради.

Автівки урочисто передали лікарям на Театральній площі. Із поповненням автопарку комунальний заклад привітав перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор.

Нові карети «швидкої» оснащені всім необхідним обладнанням для надання екстреної медичної допомоги та порятунку життя. Це кардіограф із функцією телеметрії, дефібрилятор, інфузомат, пульсоксиметр, розводка кисню, обладнання для іммобілізації та інше.

Також у машинах з’явився капнограф — прилад для відображення вмісту вуглекислоти в повітрі, що видихається пацієнтом, якого раніше не було в бригадах екстреної медичної допомоги.

Окрім цього, автомобілі є повнопривідними, тож вони зможуть долати складні ділянки доріг, що особливо важливо взимку.

Як зауважив генеральний директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної попомни та медицини катастроф Володимир Єленєв, автопарк служби тепер укомплектований санітарним транспортом молодше 5 років на 95%.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в міській дитячій клінічній лікарні реконструюють відділення невідкладних станів.

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано