Чернівецька область отримає вакцини від вітрянки для дітей та дорослих із груп ризику

Пошук
UA EN

Чернівецька область отримає вакцини від вітрянки для дітей та дорослих із груп ризику

Здоров'я
31.07
15:26

Поділись новиною:

Буковина отримає вакцини від вітрянки для безоплатних щеплень дітей та дорослих із груп ризику. Понад 20 тисяч доз вакцин з Австралії розподілили між десятьма областями на основі показників захворюваності.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я України.

«Області отримали 20 190 доз вакцин від вітряної віспи (вітрянки) для безоплатних щеплень дітей та дорослих із груп ризику. Вакцина проти вітряної віспи в Україні є рекомендованою, але не закуповується за кошти державного бюджету. Ця партія вакцин (виробник Нідерланди) надійшла до країни як гуманітарна допомога від Австралії», — йдеться в дописі.

Зазначається, що наразі вакцина розподілена між десятьма областями на основі показників захворюваності. Окрім медичних закладів Чернівецької області, її отримають у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та місті Києві.

«Протягом наступних кількох тижнів обласні Центри контролю та профілактики хвороб здійснюватимуть розподіл отриманих вакцин у межах своїх регіонів та проводитимуть щеплення в організованих дитячих колективах. Також ЦКПХ співпрацюватимуть із військовим командуванням та в разі потреби забезпечуватимуть вакцину для проведення щеплень військових, зокрема в навчальних колективах», — додають у МОЗ.

Нагадуємо, наразі в Україні передбачені безоплатні щеплення за Національним календарем профілактичних щеплень проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту B, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Для дорослих передбачена ревакцинація кожні 10 років проти дифтерії та правця.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано