Чернівецька область отримає нову неонатальну карету «швидкої» допомоги від ЮНІСЕФ

Пошук
UA EN

Чернівецька область отримає нову неонатальну карету «швидкої» допомоги від ЮНІСЕФ

Здоров'я
24.08
12:46

Поділись новиною:

Дитячий фонд ООН передав Україні 20 нових неонатальних швидких для медичних закладів. Одну з них передадуть й у Чернівецьку область.

Про це інформує С4 з посиланням на сайт Президента України.

Зазначається, що авто укомплектовані спеціалізованим обладнанням для надання невідкладної допомоги породіллям і немовлятам ще в дорозі.

Зокрема, тут є транспортні інкубатори, апарати штучної вентиляції легень для новонароджених, пристрої для візуалізації вен AccuVein, реанімаційні кейси, прилади для фототерапії для лікування жовтяниці новонароджених та вимірювання рівня білірубіну тощо.

Автомобілі передали за запитом дружини Президента Олени Зеленської й Міністерства охорони здоров’я України. Перша леді й Віктор Ляшко взяли участь у передачі цих “швидких”.

Неонатальні карети передадуть в обласні дитячі лікарні та перинатальні центри в 16 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Чернівцях отримав 13 нових автомобілів «швидкої». Транспорт надало Міністерство охорони здоров’я.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано