Чернівецька міська рада дозволила встановлення когенераційних установок на території громади

Пошук
UA EN

Чернівецька міська рада дозволила встановлення когенераційних установок на території громади

Політика
25.07
12:51

Поділись новиною:

У Чернівецькій громаді планують встановити когенераційні установки, які здатні забезпечити місто електрикою і теплом при тривалих відключеннях світла.

Відповідне рішення під час засідання 25 липня ухвалили депутати Чернівецької міської ради, пише С4.

Своїм рішенням міська рада дозволила ТОВ «Укрпалет Енерджи» на період воєнного стану використовувати земельні ділянки комунальної власності Чернівецької громади для будівництва та розміщення когенераційних електростанцій RSE малої та середньої потужності.

Відомо, що їх встановлять за чотирма адресами у Чернівцях.

Раніше заступник міського голови Василь Зазуляк пояснював, що когенераційні установки — це міні ТЕЦ, які завдяки спалюванню газу виробляють електроенергію та тепло.

Серед переваг когенераційних установок є забезпечення електроенергією міста під час відключень як закладів соціальної сфери (навчальних закладів, закладів охорони здоров’я), так і споживачів, а також зменшення навантаження на всю енергосистему.

Разом з тим, когенераційні установки здатні виробляти тепло, завдяки чому у Чернівцях буде можливість підвищити стабільність теплозабезпеченням населення та соціальної інфраструктури.

Після закінчення воєнного стану партнер зможе на власний розсуд перемістити установки в інше місто.

«Наразі не йдеться про повну енергонезалежність міста. З березня ми шукали можливість хоча б частково забезпечити місто власною е/е. Це було важко, враховуючи, що ми не маємо власних ресурсів таких масштабів», — зазначив Василь Зазуляк.

Читайте також: Якими програмами можуть скористатися чернівчани, щоб отримати кошти для енергонезалежності будинків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано