Чернівці прикрасила екзотична юка (фото)

Пошук
UA EN

Чернівці прикрасила екзотична юка (фото)

Поділись новиною:

У Чернівцях на території Резиденції та Театральної площі цими спекотними червневими днями можна спостерігати неймовірне видовище — цвітіння юки.

Юка — екзотична рослина, яка своїми королівськими суцвіттями і яскравим листям завжди привертає увагу й часто використовується як сольна рослина у квітниках або на газонах. З листової розетки з’являється міцний, потужний квітконос, висота якого може досягати 2 м. Кількість суцвіть — від 100 до 300, а розмір кожного — до 7 см у діаметрі. Бутони можуть бути забарвлені в жовтий, білий, кремовий або зеленуватий колір, однак у Чернівцях можна побачити здебільшого рослини білого забарвлення.

Довідка: Юка (Yucca) — рід вічнозелених рослин підродини аґавових родини холодкових, що налічує близько 50 видів. Серед представників роду багато декоративних рослин, окремі види є технічними та харчовими.

Вічнозелена багаторічна рослина — гарна й невибаглива. Цвітіння відбувається з кінця червня до серпня включно, після завершення квітконос необхідно зрізати. Юка не боїться посухи й різких перепадів температур, єдине що не витримує — надмірно вологість ґрунту. На зиму рослину необхідно вкривати, хоча вона досить морозостійка. Ареал роду простягнувся від Атлантичного узбережжя Флориди й островів Карибського моря, через південні штати США й Мексику до Каліфорнії. Юки ростуть здебільшого в посушливих місцях, надаючи перевагу сухим відкритим просторам із піщаними, кам’янистими або вапняними ґрунтами.

Фото: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях обмежили рух частиною вулиці Руська: як об’їхати
У Чернівцях через термінову ліквідацію аварії на мережах водопостачання обмежили рух вулицею Руська. Йдеться про ділянку від вулиці Січових Стрільців до Фастівської. Про це пише С4 із посиланням н...
Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано