Чернівці отримають майже 20 млн євро грантових коштів з ЄС для реконструкції водогону

Пошук
UA EN

Чернівці отримають майже 20 млн євро грантових коштів з ЄС для реконструкції водогону

Політика
03.10
12:22

Поділись новиною:

У четвер, 3 жовтня, KfW, Чернівецька міська рада та КП «Чернівціводоканал» підписали грантову та проєктно-імплементаційну угоду для модернізації чернівецького водогону. Згідно з нею, місто отримає додаткові грантові кошти Європейського Союзу у розмірі 19,75 млн євро.

Про це повідомляє С4.

За словами заступника голови Представництва KfW в Україні Віталія Шмеріги, кошти на проєкт напряму спрямовуватимуть підрядникам.

«Чернівці для нас – це партнер, з яким ми співпрацюємо вже понад 10 років. І це не перший грант який ми підписуємо з містом. Банк з урахуванням прогресу в Чернівцях, проведенням робіт, підготовкою проєктної документації, проходженням державної експертизи і майбутніх тендерів ухвалив рішення, що доцільним є залучення додаткових грантових коштів в умовах війни», – сказав Віталій Шмеріга.

Додаткові грантові кошти є частиною загальної програми водопостачання та водовідведення, загальний обсяг якої становить майже 95 млн євро. Завдяки реконструкції водогону Чернівці отримають покращену інфраструктуру, яка забезпечить водою 250 000 мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, першу трубу нового водогону у Чернівцях в рамках масштабної реконструкції проклали на початку липня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину з Донецької області евакуювали ще 45 людей
Увечері 3 жовтня в Чернівецьку область прибув черговий евакуаційний потяг. З Донеччини на Буковину вивезли ще 45 людей. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал начальника Чернівецької ОВА Р...
Війна
03.10
20:31
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 3 жовтня, відбулася традиційна щомісячна пресконференція міського голови Романа Клічука. Мер підсумував роботу міста у вересні та відповів на запитання журналістів, які найбільше турбують ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано