Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії

Пошук
UA EN

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії

Поділись новиною:

Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії й призначили 15 років тюрми.

Про це пише С4 з посиланням на Службу безпеки України.

Фото: СБУ

За даними СБУ, буковинець готував координати для ракетно-дронових ударів по Чернівецькій області. Серед потенційних цілей ворога були вузлові залізничні станції та медустанови, де проходять лікування та реабілітацію українські воїни.

«Щоб скоригувати вогневе ураження, російська спецслужба дистанційно завербувала 49-річного місцевого жителя, який працював у сервісі доставки. Діючи під “прикриттям” кур’єра, агент на власному скутері об’їжджав місцевість та фіксував об’єкти військової та критичної інфраструктури», – повідомляють правоохоронці.

Викрили й затримали ворожого поплічника влітку 2024 року, коли він готував агентурний «звіт» для фсб. За даними слідства, зрадник потрапив у поле зору окупантів через прокремлівські погляди, якими він ділився зі своїми знайомими з росії, що співпрацювали з фсб. Також чоловік неодноразово демонстрував свою антиукраїнську позицію в російських відеочатах.

Нагадаємо, раніше СБУ на Буковині повідомила про підозру в державній зраді колишньому слідчому органів МВС України. Він приєднався до терористичної організації «днр» і катував українських полонених військовослужбовців та правоохоронців Сил оборони.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
На Буковину з Донецької області евакуювали ще 45 людей
Увечері 3 жовтня в Чернівецьку область прибув черговий евакуаційний потяг. З Донеччини на Буковину вивезли ще 45 людей. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал начальника Чернівецької ОВА Р...
Війна
03.10
20:31
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано