Чернівчани збирають підписи, щоб місто розірвало усі договори з УПЦ МП

Пошук
UA EN

Чернівчани збирають підписи, щоб місто розірвало усі договори з УПЦ МП

Війна
10.04
14:55

Поділись новиною:

У Чернівцях місцеві мешканці збирають підписи під петицією про розірвання усіх договорів міста, укладених з Української православною церквою московського патріархату. Йдеться не тільки про договори оренди, а й також обслуговування водо- та газопостачання, вивіз сміття тощо.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті платформи електронної демократії, пише С4.

Відтак, чернівчани вимагають розірвання всіх типів договорів, укладених між Чернівецькою міською радою, Чернівецькою ОТГ, міськими структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою МП.

Автором петиції є Сорочан Іван Васильович. Він пропонує місцевій владі розірвати такі договори, як:

  • договори комунального обслуговування;
  • договори оренди комунального майна;
  • договори оренди комунальних земельних ділянок;
  • договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном;
  • договори з обслуговування мереж тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення;
  • договори на вивіз сміття;
  • інші договори та рішення, якими УПЦ МП надано права на користування комунальним майном, землею, послугами тощо.

Також у петиції йдеться про перевірку і вжиття заходів щодо численних випадків незаконного будівництва на орендованих земельних ділянках впритул до будівель, що мають статут Пам’ятників історії та знаходяться в зоні ЮНЕСКО.

Крім того, чернівчани просять надіслати звернення до Верховної Ради та СБУ щодо арешту та конфіскації нерухомого майна та землі резиденції митрополита Онуфрія.

Петицію зареєстрували 10 квітня. Упродовж дня її встигли підписати 125 разів з 250 потрібних. У разі набрання петицією достатньої кількості голосів, її мають розглянути на сесії міськради.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що журналісти «Української правди» у своєму розслідуванні виявили, що Предстоятель УПЦ МП Онуфрій та митрополит Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП Мелетій мають російське громадянство.

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано