Чернівчанам з індивідуальним опаленням нагадали про необхідність сплати боргів за обігрів місць загального користування

Пошук
UA EN

Чернівчанам з індивідуальним опаленням нагадали про необхідність сплати боргів за обігрів місць загального користування

Поділись новиною:

Власники квартир з індивідуальним опаленням у Чернівцях мають так само сплачувати свою частку за обігрів місць загального користування в будинку.

Про це повідомили в МКП «Чернівцітеплокомуненерго», пише С4.

«Поширена практика, коли власники квартир з індивідуальним опаленням накопичують борги. А все тому, що не сплачують свою частку за обігрів МЗК у будинку. Невелика частина власників це робить несвідомо, через незнання», — йдеться в дописі Теплокомуненерго у Facebook.

У підприємстві пояснюють, що згідно з нормативною базою, відокремлення (відключення) від мереж централізованого опалення не звільняє власників квартир та нежитлових приміщень від обов’язку сплати за обсяг теплової енергії, витраченої на опалення місць загального користування.

«Більша частина власників квартир з індивідуальним опаленням свідомо ігнорує наші рахунки та попередження про борги. Вони вперто не хочуть брати участь у загальних витратах на утримання будинку, хоча всі внутрішні мережі — зона відповідальності всіх співвласників будинків», — додають у «Чернівцітеплокомуненерго».

Зазначається, що у 2024 році суд розглянув уже 352 справи, у яких внесли рішення на користь Теплокомуненерго та стягнув заборгованість. Тож власників квартир з індивідуальним опаленням закликали сплати наявні борги, адже суд може заблокувати рахунки, а також доведеться сплачувати судовий та виконавчий збір.

Читайте також: Як мешканцям багатоквартирних будинків підготуватися до довготривалих відключень електрики.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 4 липня, міський голова Чернівців провів щомісячну пресконференцію із журналістами, на якій підбив підсумки роботи міста за червень. Про що говорили — розповідає С4. Зокрема, мер заз...
Чернівецька міськрада вкотре передала захисникам обладнання для боротьби з ворогом
Чернівецька міська рада передала воїнам 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ обладнання для боротьби з ворогом. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Че...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано