Через аномальну спеку на Буковині обмежили рух вантажівок на дорогах

Пошук
UA EN

Через аномальну спеку на Буковині обмежили рух вантажівок на дорогах

Поділись новиною:

Цього тижня у Чернівецькій області очікується до +36°С тепла, тому для вантажівок тимчасово обмежили рух.

Про це повідомили у службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, пише С4.

Зазначається, що високі температури повітря можуть розплавити асфальтобетонне покриття. А рух, особливо перенавантажених транспортних засобів, зруйнувати дороги. Глибокі колії, що з’являються під час спеки, згодом утворюють тріщини, вибоїни та просідання.

Відтак, з 10:00 до 22:00 рух вантажних транспортних засобів на дорогах області заборонили. Обмеження стосуються вантажівок, в яких загальна маса 24 тонни, або навантаження на вісь понад 7 тонн.

Водночас рух дозволили транспорту, що перевозить небезпечні вантажі, живих тварин та швидкопсувні продукти; вантажівки, залучені до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; транспорт, що використовується для перевезення комунальних та дорожньо-будівельних матеріалів під час виконання робіт.

У службі додають, що контроль за дотриманням обмежень здійснюють працівники Національної поліції та Укртрансбезпеки. За порушення передбачені штрафи.

Нагадаємо, цього тижня на Україну пошириться тропічне повітря з північних районів Африки. У деяких регіонах повітря прогріється до 40-41°С тепла.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівецькій області видали вже 28 тисяч дозволів для перебування у прикордонній смузі
У 5-кілометровій прикордонній зоні за межами населеного пункту буковинцям для пересування потрібно мати спеціальний дозвіл, який видають у Чернівецькому прикордонному загоні. Порушників – штрафують. ...
Війна
30.09
11:51
На Буковину прибув ще один евакуаційний потяг із Донеччини
Ввечері 29 вересня в Чернівці з Донеччини прибули 55 людей, серед яких семеро дітей, люди похилого віку та з інвалідністю. Їх на Буковину доправили евакуаційним потягом. Про це інформує С4 із поси...
Війна
29.09
22:45
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано