Чекав чотири роки: у Чернівцях пересадили нирку пацієнту з важким нефрологічним захворюванням

Пошук
UA EN

Чекав чотири роки: у Чернівцях пересадили нирку пацієнту з важким нефрологічним захворюванням

Здоров'я
31.07
10:48

Поділись новиною:

У Чернівецькій обласній лікарні вдруге за місяць провели трансплантацію нирки. Пересадили орган пацієнту з Донецької області, які мав важкі ускладнення з боку нирок.

Про це пише С4 з посиланням на сторінку ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» у Facebook.

Пересадили нирку пацієнту від донора, в якого зафіксували смерть мозку, яка настала внаслідок геморагічного інсульту. До цього ще при житті він був донором кісткового мозку.

«Можливо, це й стало тим аргументом, завдяки якому родичі дали згоду на забір органів для трансплантації. Забрали печінку, дві нирки. За попередньою інформацією, всі ці органи були пересаджені. Одна нирка була пересаджена в Чернівецькій обласній клінічній лікарні», – йдеться у дописі.

Реципієнтом став 37-річний переселенець з Донеччини, який хворів із дитинства та мав важкі ускладнення з боку нирок. Чоловік перебував на діалізі ще з 2019 року, у Донецькій області стояв у черзі на трансплантацію нирки. Приймав препарати, які дали ускладнення на слух, тому наразі він носить слуховий апарат. Також мав проблеми з високим артеріальним тиском.

«Нині пацієнт ще у реанімації. Почувається добре. Цікаво, що нирка після пересадки запрацювала менш ніж за добу – вже дала 2 л сечі. На сьогодні у пацієнта вже 5 л сечі на добу. Для нього це дивні відчуття, адже позову до сечовипускання не відчував декілька років, а за добу раніше було, можливо, 50 мл сечі. Все стабільно. І він, і його мама дуже задоволені. Не можуть повірити, що їм так пощастило», – зазначають в обласній лікарні.

Це, додають у медичному закладі, вже п’ята подібна проведена операція, яку зробили у лікарні.

Нагадаємо, раніше у Чернівецькій обласній лікарні нирку транпслантували 45-річній жінці, яка чекала на орган 14 років.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано