Чекала на нирку 14 років: у Чернівцях вчетверте провели трансплантацію органу

Пошук
UA EN

Чекала на нирку 14 років: у Чернівцях вчетверте провели трансплантацію органу

Здоров'я
07.07
12:50

Поділись новиною:

У Чернівецькій обласній лікарні 45-річній жінці трансплантували нирку. Це вже четверта подібна операція, яку провели у цьому медичному закладі.

Про це інформує С4 з посиланням на Facebook Чернівецької обласної лікарні.

Пересаджену нирку вилучили у пацієнта, в якого зафіксували смерть мозку після геморагічного інсульту. Посмертний забір органів провели після згоди родичів.

«Одна нирка поїхала для пересадки у Львів. Її отримала пацієнтка з Умані. Інша нирка була трансплантована в Чернівецькій обласній клінічній лікарні», – йдеться у повідомленні.

За словами лікарки-трансплантологині Галини Шкіопу, нирку отримала 45-річна мешканка Чернівців з термінальною стадією хронічної ниркової недостатності. 14 років вона перебувала на гемодіалізі й знаходилась на листі очікування донорського органа.

«Трансплантація пройшла успішно. Оперативні втручання – забір органів та безпосередньо саму пересадку проводили хірургічні бригади у складі лікаря-хірурга-трансплантолога Першого медичного об’єднання Львова та хірурги-трансплантологи та судинні хірурги обласної лікарні», – зазначають в медзакладі.

Фахівці зауважують, що після пересадки пацієнти, які роки були прикуті до апарату штучної нирки, повертаються до активного звичного життя.

Лікарі додають, що нині в обласній лікарні покращилась координаційна діяльність команди лікарів, а самі трансплантації стають для закладу звичним явищем.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій обласній лікарні запрацювало електронне звернення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано