Центральний Палац культури

Пошук
UA EN

Центральний Палац культури

18.09
14:17

Поділись новиною:

Центральний Палац культури — це колишній Єврейський народний дім, що був побудований у Чернівцях в 1908 році та входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Проєктування Єврейського народного дому було доручено відомому архітектору Юліусу Бохнеру. Найбільшу суму для втілення плану будівництва склало пожертвування Жозефіни й Генріха Вагнерів. Єврейський народний дім був побудований в стилі еклектики, який був популярний в архітектурі на стику XIX-XX століть. Також тут присутні елементи ренесансу і барокової архітектури, гармонійно вплетені в загальний образ будівлі.

До Другої Світової війни Єврейський народний дім був центром єврейського життя у Чернівцях, тут містилися різноманітні єврейські спілки та організації. А з 1992 року це — Центральний Палац культури Чернівців.

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано