«Це питання часу»: у центрі контролю та профілактики хвороб розповіли, чи є на Буковині новий субваріант коронавірусу «FLiRT»

Пошук
UA EN

«Це питання часу»: у центрі контролю та профілактики хвороб розповіли, чи є на Буковині новий субваріант коронавірусу «FLiRT»

Здоров'я
14.08
15:24

Поділись новиною:

В Україні стрімко зростає захворюваність на коронавірус. Минулого тижня у Чернівецькій області Covid-19 виявили у 432 людей, тоді як показники липня були на 7% нижчі, аніж у червні.

Про це журналістам С4 повідомила генеральна директорка Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко.

За її словами, захворюваність на коронавірус буде надалі буде зростати. Не виключають фахівці й поширення на території Буковини нового субваріанту «FLiRT».

«Наразі саме цей варіант на території Чернівецької області не зафіксовано, але ми розуміємо, що це питання часу, оскільки “ковід” не бачить кордонів. Якщо він є у сусідній з нами Франківщині, то, однозначно, що цей варіант вже є і на Буковині також», – зауважила Гопко.

Гендиректорка центру контролю та профілактики хвороб каже, що для того, аби новий субваріант Covid-19 вчасно побачили, хворим буковинцям важливо звертатися за медичною допомогою і обстежуватися методом ПЛР.

«Особливо це стосується людей, які належать до групи ризику за віком, наприклад від 60, 75 років, і тих, які мають хронічні захворювання. Такі люди повинні подбати про щеплення», – додала Наталія Гопко.

Нагадаємо, у липні в Україні зареєстрували три випадки нового субваріанту коронавірусу «FLiRT» — два у Києві, ще один — в Івано-Франківській області. Він вражає ослаблений імунітет та може становити загрозу для вакцинованих.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано