Буковинський онкологічний центр отримав лінійний прискорювач (фото)

Пошук
UA EN

Буковинський онкологічний центр отримав лінійний прискорювач (фото)

Здоров'я
05.09
13:22

Поділись новиною:

У Буковинський клінічний онкологічний центр доставили лінійний прискорювач. Це один з найдієвіших методів променевої терапії. Сучасне обладнання дозволяє лікувати пухлини складної форми та ті, що знаходяться у важкодоступних місцях. А ще такий метод мінімізує ризик ураження здорових клітин.

Про це повідомляє С4.

Раніше Генеральний директор онкоцентру Ігор Малишевський розповідав С4 про те, що лінійний прискорювач медична установа може отримати лише за наявності спеціального приміщення. Його у закладі почали будувати з нуля ще у 2021 році. Спеціальні двері та залізобетонні стіни убезпечать персонал та інших відвідувачів від радіаційного випромінювання.

Крім бункера, для лінійного прискорювача важливо мати підготовлених фахівців. Йдеться не лише про лікарів, з таким обладнанням працюють медичні фізики, які розраховують необхідну дозу та глибину проникнення променя.

В середньому щомісяця променеву терапію у Буковинському клінічному онкоцентрі отримують майже 150 хворих на рак. Лінійний прискорювач життєво важливий для онкопацієнтів 3 та 4 стадії, яким не допомогла хіміотерапія та хірургія.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у пологовому будинку на Рівненській з’явився сучасний інкубатор-трансформер для недоношених дітей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано