Буковинський онкоцентр отримав спецтранспорт від італійських благодійників (ФОТО)

Пошук
UA EN

Буковинський онкоцентр отримав спецтранспорт від італійських благодійників (ФОТО)

Здоров'я
27.03
15:50

Поділись новиною:

Італія продовжує надавати Буковині гуманітарну допомогу. Так, Буковинський онкоцентр отримав медичний спецтранспорт, який передала італійська організація «Лікарі за права людини» у рамках комплексного проєкту медичної та психологічної підтримки.

На передачі був присутній телеканал С4.

«В рамках проєкту мобільна медична бригада їздила по районах і надавала медичну допомогу ВПО, плюс передбачалося покращення медичної інфраструктури обласних, і міських, і районних  комунальних медичних установ», – зазначив керівник Агенції регіонального розвитку Чернівецької області Олексій Грушко.

Представники італійської організації кажуть – встигли побувати чи не в усіх районах Буковини й особисто поспілкуватися з внутрішньо переміщеними українцями.

Автівку, яку передали благодійники в онкоцентрі планують використовувати для виїзду бригад у віддалені містечка та села, каже керівник медзакладу. Згодом спецтранспорт доукомплектують необхідним обладнанням. Воно дозволить працювати на виїзді навіть вузьким спеціалістам: онкомамологу, онкохірургу та онкогінекологу.

«Наші лікарі вже об’їжджають опорні лікарні по всій області, але зараз завдяки тому, що в нас з’явиться автомобіль, тут зможуть працювати вузькі спеціалісти, які будуть надавати ширший онкологічний профіль в плані діагностики всім пацієнтам ,які не мають змоги приїхати до нас», – розповів гендиректор ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр» Ігор Малишевський.

 Перед виїздом мобільної бригади в кожному районі області проводить інформаційну компанію, яка попереджає людей про приїзд фахівців та закликає буковинців вчасно перевірити своє здоров’я і за необхідністю пройти лікування.

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано