Буковинець за 100 тисяч гривень намагався переправити трьох ухилянтів до Румунії

Пошук
UA EN

Буковинець за 100 тисяч гривень намагався переправити трьох ухилянтів до Румунії

Поділись новиною:

Мешканець Чернівецької області хотів переправити трьох ухилянтів до сусідньої Румунії. За це він мав отримати грошову винагороду в розмірі 100 тисяч гривень.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

У відомстві зазначають, що у вересні цього року в селі Турятка поліцейські спільно з прикордонниками викрили чоловіка, який поза пунктом пропуску намагався сприяти виїзду до Республіки Румунія трьом буковинцям. За такі послуги кожен із чоловіків мав заплатити 35 тисяч гривень до переправлення і 65 тисяч гривень після успішного перетину кордону. Наразі поліцейські повідомили порушнику про підозру. Відповідно до санкції статті, йому загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.

Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували: знаючи про законні обмеження чоловіків призовного віку в період воєнного стану, 44-річний житель села Рокитне налаштував незаконну схему збагачення грошима. Буковинець за гроші обіцяв доправити трьох чоловіків до Республіки Румунія.

Прикордонники виявили порушників у межах села Турятка Чернівецького району та викликали для документування протиправної діяльності буковинця слідчо-оперативну групу.

Відтак — поліцейські затримали чоловіка в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури правоохоронці повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до скоєння цього правопорушення. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Буковині жінка намагалися підкупити прикордонників, щоб її син міг потрапити за межі України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано