Буковинця, який наказував катувати українських військовополонених, заочно засудили до 15 років в’язниці

Пошук
UA EN

Буковинця, який наказував катувати українських військовополонених, заочно засудили до 15 років в’язниці

Поділись новиною:

До 15 років в’язниці заочно засудили буковинця, який віддав наказ катувати українських військовополонених. Уродженець Чернівецької області став заступником начальника «виправної колонії» в окупованій Макіївці.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу управління СБ України в Чернівецькій області.

Вказується, що зрадником є уродженець міста Сокиряни. Раніше він працював у Донецькому відділі Державної пенітенціарної служби України.

«Навесні 2014 року фігурант приєднався до терористичної організації «днр» і одразу почав просуватися «кар’єрними сходами» — від «заступника начальника відділу донецького слідчого ізолятора» до одного з керівників макіївської колонії», — йдеться в повідомлені СБУ.

Зазначається, що на своїй «посаді» зрадник займався «вихованням» українців. За інформацією свідків, він особисто надавав вказівки щодо проведення допитів і катувань військовополонених Збройних сил України.

Відтак, суд заочно визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 258–3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України і призначив покарання — 15 років в’язниці з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Місце перебування зрадника відоме, тож співробітники СБУ нині вживають усіх необхідних заходів для притягнення його до встановленої судом відповідальності.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині СБУ заочно повідомила про підозру губернатору брянської області рф алєксандру богомазу. За даними правоохоронців, він фінансує військові підрозділи держави-агресорки, які беруть участь у війні проти України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано