«Більшість робимо своїм коштом»: як містяни можуть допомогти центру стерилізації з утриманням тварин

Пошук
UA EN

«Більшість робимо своїм коштом»: як містяни можуть допомогти центру стерилізації з утриманням тварин

Поділись новиною:

На постійному утриманні Центру стерилізації тварин у Чернівцях наразі перебувають 215 собак. Догляд за 70 із них фінансують з бюджету громади, решту беруть на себе працівники.

Про це в етері передачі «Що коїться» на телеканалі С4 розповіла операторка МКП «Центр стерилізації тварин» Валерія Бреник.

Цьогоріч на стерилізацію і вакцинацію собак у міському бюджеті заклали менше коштів, ніж це було у попередні роки, каже Валерія Бреник. Вона додала, що йдеться про декілька мільйонів гривень, частина з яких також передбачена на утримання собак і осблуговування центру, тож коштів не вистачає.

«Більшість ми робимо своїм коштом. Багато чого ми взагалі не подаємо на оплату. Ми лікуємо (собак. – Ред.) за свій рахунок, працівники центру “скидаються”, наприклад, на операції тваринам», – говорить операторка центру.

Валерія Бреник також вказала, що частину з 215 собак, які нині перебувають Центрі стерилізації, не можуть прилаштувати чи відпустити на вулиці міста через хвороби, вік або відсутність кінцівок.

Водночас для утримання собак, серед іншого, не вистачає фахівців.

«Найбільша проблема у тому, що не вистачає ще одного ветеринарного лікаря. Нам потрібні руки, у нас є посада офіційна, тому запрошуємо лікарів приєднуватися до нас у команду», – зазначила Валерія Бреник.

У центрі є постійна необхідність у килимах, картоні, покривалах, ємностях для води та їжі. Передати допомогу можна на Південно-Кільцевій, 47. Містян також закликають приїжджати до Центру для прогулянок із собаками.

Нагадаємо, раніше німецькі благодійники передали центру стерилізації тварин партію сухих кормів вагою 800 кг. З ними влада міста також домовляється про наступну партію харчів та допомогу на постійній основі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано