Без хустки та в штанах заміть спідниці: у ПЦУ пояснили, як правильно одягатись в храм жінкам

Пошук
UA EN

Без хустки та в штанах заміть спідниці: у ПЦУ пояснили, як правильно одягатись в храм жінкам

Поділись новиною:

Митрополит Епіфаній розвінчав популярний міф про те, що жінкам у церкву не можна ходити у штанах. Він також розповів про те, чи обов’язково мають  бути жінки з покритою головою під час відвідин храму.

Про це пише С4 з посиланням на Facebook-сторінку предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія.

«Отримавши духовну незалежність, ми звільняємось від пут забобонів, міфів чи надуманих заборон, які нав’язувались протягом десятиліть, щоби відштовхнути людей від Церкви, встановити додаткові бар’єри, напустити страху і посіяти відчуття «негідності», – наголосив Епіфаній.

За його словами, у храмах Православної церкви України завжди раді бачити усіх – і чоловіків, і жінок.

«Чи будуть то жінки з покритою чи непокритою головою, одягнені в спідницю чи в штани, заміжні чи розведені, з дітьми чи без, в будь-який день календаря – храми Православної Церкви України завжди відкриті для наших вірянок у їхніх духовних потребах, аби стати місцем молитви та єднання з Господом», – додав голова ПЦУ.

Крім того, у ПЦУ раніше зазначали, що жінкам також дозволено ходити у церкву під час менструації, позаяк жіночий організм не може стати «нечистим» через природні фізіологічні процеси, які закладені в основу існування цього організму.

«Щомісяця на кілька днів жінка нібито стає «нечистою», і сама її присутність «оскверняє» Дім Божий. Прикро, що через ці помилкові уявлення, які поширюються людьми без богословської освіти, чимало дівчат і жінок починають рідше ходити до храму», – наголосили в церкві.

У ПЦУ переконують, що те, що було «нечистим», означало ризик хвороб, інфекцій і запалень, і саме тому підлягало ряду суворих обмежень і заборон. Однак нині є велика кількість різних гігієнічних засобів, які можуть застосовувати жінки у своїх потребах, не становлячи загрози ні для себе самих, ні для тих, хто їх оточуватиме.

Нагадаємо, у Чернівецькі області одна із релігійних громад, що раніше належала до Української православної церкви (Московського патріархату), зареєструвала свій перехід до Православної церкви України (Київського патріархату).

Читайте також:

У Чернівцях відкрили футбольну школу для дітей «Динамо Чернівці»
Футбольну школу «Динамо Чернівці» для дітей-сиріт та тих, які перебувають під соціальною опікою, а також, чиї батьки загинули на війні, відкрили в Чернівцях за ініціативи Нацполіції Буковини. У ній б...
Спорт
14.09
15:40
Україна повернула з російського полону ще 103 воїнів
У суботу, 14 вересня, відбувся 57-й обмін полоненими. Додому вдалося повернути ще 103 українських воїнів. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал Президента України Володимира Зеленського. ...
Війна
14.09
14:29
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано