Беруть участь понад 140 спортсменів із восьми областей: у Чернівцях триває Кубок України зі стрільби з лука

Пошук
UA EN

Беруть участь понад 140 спортсменів із восьми областей: у Чернівцях триває Кубок України зі стрільби з лука

Спорт
22.06
12:12

Поділись новиною:

У Чернівцях триває перший етап Кубка України зі стрільби з лука. Змагаються дівчата та хлопці у двох вікових категоріях: кадети до 17 років та дорослі.

Хто саме бере участь і де тренуються лучники перед змаганнями — дізнавалися журналісти С4.

Чернівчанка Євгенія Сусленська є майстром спорту зі стрільби з лука. У спорті вже вісім років. Перед змаганнями дівчина отримала травму.

«Для мене це змагання більше, як відтренувати свій постріл, працювати на техніку. Ми через тиждень будемо їхати у Львів на змагання. Тому вже там будемо найбільш націлені на результат. Зараз, це тренування, але цей старт також рейтинговий, тому в принципі хочеться щось здобути й посісти якесь місце, або в команді, або особисто, або в міксах», — каже учасниця змагань.

Ксенія Антонова приїхала на змагання зі Львова. Займається стрільбою з лука 13 років.

«Через роботу підготовка була не така, як я планувала, але я все одно знала, що я хочу брати участь у цих змагання, тому про скасування поїздки мова не йшла. Хочу виконати нормативи майстра спорту міжнародного класу та взяти участь у міжнародних змаганнях із блочного лука», — говорить дівчина.

У першому етапі Кубка України зі стрільби з лука судді оцінюють окремо спортсменів і команди.

«Кожен старт це підготовка. Спроба показати кращий результат, ніж був раніше, виконання розрядів. Це набирання рейтингу для дорослих, це набирання рейтингу для юніорів та кадетів. Рейтинги спортсмени набирають для того, щоби претендувати на включення до основного складу збірної кандидатів та резерву», — зазначає заслужений тренер України, суддя Національної категорії зі стрільби з лука, головний суддя змагань Віталій Ярмістий.

Перший етап Кубка України зі стрільби з лука в Чернівцях триватиме до 23 червня. Другий етап відбудеться у Львові. А фінал — у Харкові.

Читайте також: Збірна України виграла матч проти Словаччини на Євро-2024.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
СБУ на Буковині затримала зрадника, який готував ракетні удари рф по Чернівецькій області
Служба безпеки затримала російського інформатора на Буковині. Він готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань рф. Про це пише ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано