Вимушені переселенці тепер зможуть отримувати субсидію на оренду житла

Пошук
UA EN

Вимушені переселенці тепер зможуть отримувати субсидію на оренду житла

Поділись новиною:

Кабінет Міністрів України затвердив постанову, згідно з якою внутрішньо переміщені особи зможуть отримати субсидію на оренду житла. Держава надаватиме фінансову допомогу тим переселенцям, які не мають достатньо коштів для винаймання індивідуального житла.

Про це пише С4 з посиланням на Міністерство соціальної політики України.

Фото на ілюстрації: С4, РБК-Україна

У відомстві пояснюють, що право на субсидію матимуть родини ВПО, які витрачають на оренду житла понад 30% своїх сукупних доходів. Якщо родина має доходи менші, ніж 2 прожиткових мінімумів на одну особу (5840 грн), то субсидія покриватиме вищий відсоток вартості оренди.

Отримувати субсидію на оренду житла можна буде одночасно із субсидією на житлово-комунальні послуги. При цьому отримати фінансову допомогу можна буде за умови наявності орендного договору.

У Міністерстві зазначають, що призначення субсидії розпочнеться з середини січня 2025 року. Відтак, родини ВПО, які потребують підтримки в оренді житла, зможуть звертатися по призначення субсидії, починаючи з середини січня 2025 року. 

«Розмір субсидії на оренду розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї ВПО. На її розмір впливатимуть рівень доходу родини, кількість членів сімʼї та вартість оренди житла. Оскільки вартість оренди суттєво відрізняється у різних регіонах, а також у великих містах і невеликих населених пунктах, це враховуватиметься при визначенні розміру субсидії», – йдеться у повідомленні.

Аби ВПО, які орендують житло, мали передбачуваність і захист від різких змін умов у наданні оренди, субсидія на оренду призначатиметься за умови наявності орендного договору. Типовий договір на оренду можна буде отримати й підписати (заповнивши відповідні поля) у відділеннях Пенсійного фонду або онлайн на сайті ПФУ.

На першому етапі субсидія на оренду житла буде впроваджуватись у дев’яти пілотних регіонах, куди перемістилась найбільша частина ВПО: Чернігівська, Сумська, Харківська, Запорізька, Миколаївська, Дніпропетровська, Херсонська, Луганська, та Донецька області.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент Володимир Зеленський доручив уряду з 1 грудня запровадити нову програму підтримки людей грошима. Йдеться про виплату у розмірі однієї тисячі гривень на кожну людину.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Кількість випадків зростає: на Буковині за тиждень виявили понад 4,5 тисячі хворих на ГРВІ
З 21 по 27 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 4569 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, з яких 2932 хворих – діти. Захворюваність, як порівняти з попереднім тиждень, збільшилася н...
«Не мовчи, полон вбиває»: у Чернівцях провели чергову акцію на підтримку військовополонених (фото)
У Чернівцях на Центральній площі біля пам’ятника Т. Шевченку відбулася щотижнева акція «Не мовчи, полон вбиває» на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. Люди тримали в руках плакати та тр...
Війна
27.10
18:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано