У Чернівцях презентували переосмислення творчості Григорія Сковороди на вініловій платівці (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях презентували переосмислення творчості Григорія Сковороди на вініловій платівці (фото)

Культура
28.10
12:16

Поділись новиною:

Презентація вінілової платівки SKOVORODANCE — унікальної літературно-музичної колаборації, ініційованої Харківським літературним музеєм відбулася в Літературному целанівському центрі. Проєкт переосмислює творчість відомого українського філософа та поета Григорія Сковороди, зокрема його збірку «Сад божественних пісень».

Присутні мали змогу насолодитися прослуховуванням альбому, натхненного ідеями Сковороди, а ще — ознайомитися з концепцією артбуку, створення якого стало частиною роботи над музичним проєктом та переглянути стрічку, як тривала робота над записом альбому. До слова, над платівкою працювали Юрій Гуржи, Сергій Жадан, Ірена Карпа, Лесик Омодада та інші.

Як зазначила заступниця директора Харківського ЛітМузею Тетяна Ігошина, Григорій Сковорода здатний об’єднувати різних людей своїми концептами, що залишаються актуальними навіть через 300 років.

«На наш погляд, сьогодні Григорій Сковорода — це той, хто може об’єднувати. Не зважаючи на часову віддаленість від нас у практично в 300 років, саме цей мислитель, саме його концепти залишаються спільними для абсолютно різних людей. Адже кожен може знайти в них щось своє — близькі думки та ідеї, якім він може слідувати, — поділилась Тетяна Ігошина, — Тож ми закликаємо до прослуховування альбому та до того, щоб дозволити собі бути щасливими під час війни й не боятися бути вільними».

Фото: Тарас Піц

Раніше ми писали, що виставку живопису «Шлях додому» вимушеної переселенки Валентини Гетьман відкрили в Чернівцях.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Кількість випадків зростає: на Буковині за тиждень виявили понад 4,5 тисячі хворих на ГРВІ
З 21 по 27 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 4569 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, з яких 2932 хворих – діти. Захворюваність, як порівняти з попереднім тиждень, збільшилася н...
«Не мовчи, полон вбиває»: у Чернівцях провели чергову акцію на підтримку військовополонених (фото)
У Чернівцях на Центральній площі біля пам’ятника Т. Шевченку відбулася щотижнева акція «Не мовчи, полон вбиває» на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. Люди тримали в руках плакати та тр...
Війна
27.10
18:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано