У Чернівецькій міській поліклініці №1 облаштували два інклюзивні гінекологічні кабінети

Пошук
UA EN

У Чернівецькій міській поліклініці №1 облаштували два інклюзивні гінекологічні кабінети

Поділись новиною:

У Чернівецькій міській поліклініці №1 відремонтували та облаштували два гінекологічних кабінети для людей з інвалідністю. За грантові кошти закупили сучасні оглядові крісла з електроприводом та облаштували інклюзивні допоміжні засоби у вбиральню.

Про це повідомляє С4.

У Чернівецькій міській поліклініці №1 отримують медичну допомогу 60 тисяч людей. Звертаються також пацієнти за направленням з інших медичних установ. Понад 70%з них – це люди за 60 та маломобільні. Аби надати їм якісну медичну допомогу, поліклініка виграла грант на закупівлю необхідного обладнання.

«Ці пацієнти матимуть змогу отримати кваліфіковану медичну допомогу не тільки на першому поверсі, а й на другому і третьому. Ми отримали медичне й реабілітаційне обладнання на понад 385 тисяч гривень. Це і колісні крісла, і гінекологічні крісла», – говорить директорка поліклініки Марія Мельничук.

Гінекологічні крісла з електроприводом обладнані підйомником й можуть змінити нахил. На такому кріслі проводитимуть медичні обстеження та огляди й вагітним. На обліку у міській поліклініці №1 перебувають понад 90 жінок при надії.

Лікарі-гінекологи зізнаються, що на старих кріслах було незручно проводити огляди жінок з інвалідністю, нині ж умови покращилися. 

«Зараз крісло опускається до того рівня, щоб жінка сама могла сісти, лягти без допомоги. Зараз набагато краще і легше нам стало проводити гінекологічний огляд. Раніше, якщо не могли користуватися кріслом, пробували кушеточку, а зараз всі огляди можемо провести», – каже лікарка акушер-гінеколог Ірина Кринишна.

Для маломобільних груп населення у міській поліклініці №1 також облаштовують ліфт за кошти Чернівецької міської ради за співфінансування медичного закладу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Чернівецький обласний центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф отримав нову карету «швидкої».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано