Релігійна громада села Василівка на Буковині проголосувала за перехід до ПЦУ

Пошук
UA EN

Релігійна громада села Василівка на Буковині проголосувала за перехід до ПЦУ

Культура
21.10
10:40

Поділись новиною:

Ще одна релігійна громада у Чернівецькій області проголосувала за перехід до Православної церкви України. Вийти з-під юрисдикції московського патріархату вирішили у селі Василівка Сокирянської громади.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ.

Парафіяльні збори відбулися 20 жовтня. Перехід до ПЦУ підтримали у церкві Успіння Пресвятої Богородиці.

Священник Роман Грищук на своїй Facebook-сторінці повідомив, що голосування намагалися зірвати, утім парафіяни більшістю голосів підтримали зміну канонічного підпорядкування. «За» було 129 вірян.

У Чернівецько-Буковинській єпархії нагадали, що з часу дарування Вселенським Патріархом Томоса про автокефалію в Чернівецькій області до ПЦУ перейшли близько 50 парафій.

Нагадаємо, раніше рішення перейти до Православної церкви України ухвалили парафіяни церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Вовчинець Кельменецької громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Україна цього тижня переходить на зимовий час: коли треба переводити годинники
Традиційно щоосені Україна переходить на зимовий час. Це відбувається в останню неділю жовтня. У 2024 році — це 27 жовтня о 04:00. Тоді потрібно буде перевести стрілки на одну годину назад — на 3:00....
Футбольний клуб «Буковина» на виїзді зіграв внічию з тернопільською «Нивою»
У неділю, 20 жовтня, відбувся 13-й тур Першої ліги. Футбольний клуб «Буковина» зіграв внічию з тернопільською «Нивою». Матч завершився з рахунком 1:1. Про це пише С4 з посиланням на трансляцію мат...
Спорт
20.10
16:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано