Заховали у вантажівці з бобами: через пункт пропуску «Порубне» намагалися вивезти бивні диких тварин

Пошук
UA EN

Заховали у вантажівці з бобами: через пункт пропуску «Порубне» намагалися вивезти бивні диких тварин

Поділись новиною:

У четвер, 17 жовтня, на пункті пропуску «Порубне» у вантажівці з бобами митники виявили заховані бивні диких тварин. Їх через українсько-румунський кордон намагалися вивезти до Туреччини.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку Державної митної служби України.

Вказується, що під час сканування автомобіля, що перевозив соєві боби до Туреччини, правоохоронці виявили сторонні вкладення в інструментальному ящику напівпричепа. Ними виявились приховані від митного контролю 47 бивнів тварин, загальною вагою близько 65 кг, та декоративний елемент, виготовлений із бивня.

За попередньою оцінкою фахівців із морської фауни, бивні належать моржам.

«Жодних дозвільних документів на експорт з України чи імпорт у країну призначення бивнів водій вантажу не мав. Тим часом Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES) забороняє торгівлю зразками цих тварин», — йдеться в повідомлені митної служби.

Бивні та декоративні елементи вилучили правоохоронці. Також за цим фактом склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині викрили групу людей, яка незаконно ввезла в Україну товари відомих брендів на майже 6 млн грн.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано