Одразу п’ятьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Пошук
UA EN

Одразу п’ятьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби жертвами шахрайських дій стали одразу п’ятеро мешканців Чернівецької області. Загалом аферисти видурили в буковинців понад 118 тисяч гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Так, 56-річна жителька села Кулівці розповіла поліцейським, що напередодні в одному із месенджерів знайшла оголошення про можливість оформлення додаткової грошової допомоги. Буковинка перейшла за посиланням та ввела конфіденційну банківську інформацію. Надалі вона отримала сповіщення про перерахування майже 13 тисяч гривень на невідомі реквізити.

Жертвами аналогічної шахрайської схеми стали 38 та 62-річна жительки Сокирян. Сподіваючись отримати виплату, заявниці ввели на невідомих сайтах персональну банківську інформацію після чого отримали сповіщення про перерахування коштів. У молодшої жінки з картки зникло понад 9 тисяч, а в старшої — 10 тисяч гривень.

Також унаслідок шахрайських дій потерпіла 38-річна жителька села Братанівка Дністровського району. Жінка розповіла поліцейським, що їй зателефонувала невідома особа та представилася співробітником одного із банків. Під приводом захисту банківських рахунків від несанкціонованого втручання, псевдобанкір увійшов у довіру до буковинки та дізнався необхідну інформацію. Надалі з рахунку жінки зникло 4550 гривень.

Ще однією жертвою аферистів став 64-річний житель Путили. За невідомих обставин, шахраї перерахували з банківської картки чоловіка майже 82 тисячі гривень.

Поліцейські внесли відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці вкотре наголошують на дотриманні основних правил онлайн-безпеки:

  • не розголошуйте своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки;
  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • довіряйте інформації про соціальні виплати тільки на офіційних сайтах установ.

Нагадаємо, раніше ми писали, що продавець музичних інструментів ошукав буковинця на 15 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано