У Чернівцях відкрили виставку робіт викладачів Хотинської художньої школи (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях відкрили виставку робіт викладачів Хотинської художньої школи (фото)

Культура
16.10
12:17

Поділись новиною:

Виставку робіт викладачів Хотинської художньої школи Зої та Олександра Піхутів, що отримала назву «У пошуках гармонії» презентували в залі Буковинського центру культури й мистецтва.

Понад сорок років на творчій ниві працюють директор і викладач Хотинської художньої школи, художники, подружжя Зої та Олександра Піхутів. Творче подружжя працює в різних жанрах і техніках живопису та графіки. Роботи вражають своєю емоційністю, дивовижним світом краси, вони наповненні життям і світлом. В експозиції виставки також є і різьблення по дереву. Ці роботи увібрали в себе найкращі традиції буковинської орнаментики. А, мабуть, найбільше серед представлених картин — тих, де зображена славнозвісна Хотинська фортеця.

«Бути вчителем у художній школі неможливо, щоб самому не творити. Часу завжди не вистачає, але треба старатись його знаходити і працювати. Приємно, що ці роботи виставлені в цьому залі, бо він як рідний для нас — часто тут відбуваються експозиції нашої школи. Приємно бачити всі ці роботи разом у одній виставці. Я задоволений життям, задоволений що вношу якусь часточку в розвиток нашого мистецтва на Буковині», — розповів на відкритті виставки Олександр Піхут.

Триватиме виставка до 4 листопада.

Фото: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчан попередили про нічні обмеження водопостачання: коли не буде води
У Чернівцях протягом двох ночей на вихідних не буде води. Про це пише С4 з посиланням на КП «Чернівціводоканал». Так, води не буде у суботу, 19 жовтня, з 22:00 до 8:00, а також у неділю, 20...
З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано