На Буковині ще одна релігійна громада проголосувала за перехід до ПЦУ

Пошук
UA EN

На Буковині ще одна релігійна громада проголосувала за перехід до ПЦУ

Культура
14.10
10:11

Поділись новиною:

Парафіяни церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Вовчинець Кельменецької громади вирішила перейти до Православної церкви України.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ.

Вказується, що на парафіяльних зборах 13 жовтня віряни більшістю голосів підтримали вихід з-під юрисдикції московського патріархату. З-поміж 103 зареєстрованих на голосуванні парафіян лише одна людина була проти переходу.

У Чернівецько-Буковинській єпархії ПЦУ нагадали, що з часу дарування Вселенським Патріархом Томоса про автокефалію в Чернівецькій області до ПЦУ перейшли понад 40 парафій.

Раніше рішення про перехід до Православної церкви України підтримали й парафіяни релігійної громади села Ворничани на Хотинщині.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Україна цього тижня переходить на зимовий час: коли треба переводити годинники
Традиційно щоосені Україна переходить на зимовий час. Це відбувається в останню неділю жовтня. У 2024 році — це 27 жовтня о 04:00. Тоді потрібно буде перевести стрілки на одну годину назад — на 3:00....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано