Одразу чотирьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Пошук
UA EN

Одразу чотирьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби жертвами шахрайських дій стали одразу четверо мешканців Чернівецької області. Загалом аферисти видурили в буковинців понад 219 тисяч гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Так, 11 жовтня до поліції із заявою про шахрайство звернувся 32-річний житель Хотина. Чоловік розповів поліцейським, що йому зателефонував невідомий та повідомив, що банківська картка, на яку було відкрито збір для лікування постраждалої внаслідок ДТП — не підтверджена. Відтак, нібито для збереження грошей, співрозмовник запропонував здійснити перерахунок на іншу картку й надав реквізити. Заявник довірився та перерахував 128 646 гривень на наданий йому рахунок. Надалі буковинець зрозумів, що його ошукали шахраї.

Цього ж дня до поліції звернулася 59-річна жителька села Горбова. Жінка розповіла співробітникам поліції, що їй зателефонував нібито працівник компанії стільникової мережі та шахрайським шляхом дізнався конфіденційну інформацію. Унаслідок цього з банківської картки заявниці було перераховано 36 900 гривень.

Ще однією жертвою інтернет-афери став 19-річний житель міста Хотин. Заявник розповів правоохоронцям, що в одній із соцмереж невідомі особи під приводом купівлі мобільного телефону заволоділи його грошима. Буковинець самостійно перерахував 32 445 гривень на невідому банківську картку.

Також свої заощадження втратила 55-річна жителька обласного центру. За невідомих обставин шахраї перерахували з банківської картки жінки понад 21 тисячу гривень.

Наразі за фактами незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські Буковини внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Працівники поліції Чернівецької області закликають громадян бути пильними. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців, спілкуючись телефоном, а також за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

  • термін дії банківської картки;
  • PIN-код;
  • слово-пароль;
  • cvv2-код.

Також правоохоронці застерігають громадян не довіряти продавцям в інтернеті. Під час онлайн-покупок прочитайте відгуки на сторінці, перевірте контактний номер через мобільні застосунки та візьміть за правило «не здійснювати передоплат».

Нагадаємо, раніше ми писали, що аферисти ошукали трьох буковинок на понад 120 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано