У «Чернівцітеплокомуненерго» розповіли про готовність житлових будників до нового опалювального сезону

Пошук
UA EN

У «Чернівцітеплокомуненерго» розповіли про готовність житлових будників до нового опалювального сезону

Поділись новиною:

Розпочати опалювальний сезон у Чернівцях вирішили 8 жовтня на черговому засіданні Виконавчого комітету. Спершу тепло подадуть до закладів соціальної сфери. Оселі містян почнуть опалювати за умови, якщо середньодобова температура повітря три дні поспіль не перевищуватиме восьми градусів тепла.

Про це під час преспідходу журналістам розповів заступник міського голови Василь Зазуляк та директор МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Корчунов, передає С4.

«Ураховуючи, що було певне похолодання, напевно їм (соціальним закладам — ред.) було не дуже комфортно, і ми запустимо котельню, яка розташована на території Перинатального центру. І також будемо подавати тепло вже туди, де є індивідуальне, автономне опалення. Також поступово, згідно із заявками, запускати систему опалення в садочках, школах, де в нас є ця змога», — зазначив Зазуляк.

У будинках за стан мереж відповідальні або ОСББ, або управлінські компанії.

«На сьогодні житловий фонд управлінських компаній готовий на 75%, а ОСББ, на жаль, на 40%. Що стосується закладів освіти, охорони здоров’я, то вони готові на 100%. Тому насамперед ми будемо запускати ті об’єкти, які готові до опалювального сезону, тобто ті, з якими в нас підписано акт підготовленості», — зауважив Корчунов.

Робота системи централізованого опалення залежить від стабільного електропостачання. На випадок блекаутів котельні міста забезпечені генераторами та когенераційними установками.

За словами заступника мера, у разі надзвичайних ситуацій у місті розраховують на п’ять модульних котелень. Вони здебільшого розташовані поблизу шкіл. Їх зможуть використовувати як пункти обігріву.

Фото: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях розпочинають опалювальний сезон: кому подаватимуть тепло першочергово
У Чернівецькій громаді розпочинають опалювальний період 2024–2025 років. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради, пише С4. Згідно з проєктом ...
Частина Чернівців тимчасово залишиться без води: на яких вулицях обмежать постачання
На розі вулиць Запорізька і Сторожинецька комунальники планують замінити ділянку магістрального водопроводу. У зв’язку з цим без води 8 жовтня залишаться понад пів сотні вулиць. Про це пише С4 з п...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано