У Чернівецькій міській раді нагородили кращих працівників освіти

Пошук
UA EN

У Чернівецькій міській раді нагородили кращих працівників освіти

Поділись новиною:

У неділю, 6 жовтня, в Україні відзначають День працівників освіти. Напередодні свята 14 освітян нагородили премією Юрія Федьковича, ще понад 30 – отримали подяки від Чернівецького міського голови.

Про це повідомляє С4.

Наталія Сторощук 24 роки працює вчителькою хімії. Обрати таку професію її підштовхнула мама, яка теж викладала цей предмет. Каже, нині перед сучасним вчителем є чимало викликів. 

«Я думаю, що викликів багато. Один з них – це професійне вигорання. Тобто якщо ви перевантажені, нема підтримки від колективу і дітей, стає дуже важко працювати. Думаю, що сучасний вчитель має йти в ногу з дітками, тому що вони настільки прогресивні, постійно вдосконалюються, як порівняти з нами. Я думаю, що треба підтримувати той рівень і з дітками працювати на одній хвилі», – говорить вчителька хімії Чернівецького ліцею №3.

Тетяна Пецей розпочинала свій професійний шлях у школі вчителькою географії, економіки та екології.  Але потім обрала дошкільну освіту, адже вважає її своїм покликанням. 

«Це все ж таки моє покликання. Коли я спробувала за сумісництвом працювати вчителем чотири роки, а це не мало, я зрозуміла, що потрібно йти на навчання на магістра дошкільної освіти. І дошкілля – це моє, бо маленькі діти – це робота над фундаментом, встановленням особистості. Тому дошкільна освіта – це саме та ланка, яка потребує більшої уваги», – ділиться директорка ЗДО №8 «Дивосад». 

Премія імені Юрія Федьковича найвища нагорода для освітян Чернівецької громади.

«Ті, кого нагороджують цією премією, справді мають пишатися тим, що саме серед всіх інших кандидатів обрали їх. В освіті дуже багато викликів і перше, на жаль, пов’язане з тим, що вчитель не є уже вчителем, як таким. Вчитель виконує роль психолога, педагога, медика, комунікатора, кризового менеджера», – каже начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Міський голова Роман Клічук вважає, що освіта є однією з фундаментальних галузей не тільки у місті, а й країні.

«Це вчителі, які закладають основи знань діткам. Важливо просто їх відзначити, просто їм подякувати. І, звичайно, вони (лауреати премії – ред.) є прикладом для інших викладачів, щоб вони теж підтягувались», – зазначив мер міста.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли у школах Чернівецької громади розпочнуться осінні і зимові канікули.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано