Скільки коштує борщовий набір на чернівецьких ринках: ексклюзив С4

Пошук
UA EN

Скільки коштує борщовий набір на чернівецьких ринках: ексклюзив С4

Поділись новиною:

В Україні продовжується зростання цін на сезонні овочі, зокрема картоплю, моркву, цибулю та буряк. Приготувати традиційний борщ тепер коштуватиме дорожче.

Журналісти С4 пройшлися одним із чернівецьких ринків, щоб дізнатися, у скільки нині обійдеться приготування традиційної української страви.

Прилавки ринку «Центрального» рясніють городиною. Ціни на сезонні овочі різняться. Так, морква подорожчала на 5 гривень, а буряк подешевшав – 20 гривень за кілограм. 

За два тижні зросла в ціні картопля, перець. Капуста ще у вересні коштувала 20 гривень. Нині за неї доведеться віддати від 30 до 65 гривень. Часник вартує від 170 до 200 грн за кілограм. Пучок петрушки та кропу коштує від 10 до 25 гривень. Ціна на зелень не зросла. 

Далі йдемо купувати квасолю. Продавець Михайло привозить її зі Сторожинецького району. Коштує від 80 до 100 гривень за кілограм.

Зросли ціни й на м’ясо. Свинина вартує від 150 до 280 гривень за кілограм, курятина – від 70 до 170, індичка – від 90 до 130 гривень за кілограм.

Експерти кажуть, що цьогоріч ціни на борщовий набір зросли через кілька факторів: врожайність, підвищення вартості на логістику та постачання, а також енергетичні витрати. Якщо будуть часті відключення світла, вартість на продукти може підвищуватись через витрати на генератори для теплиць.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, скільки коштують волоські горіхи на чернівецьких ринках та звідки їх привозять до міста.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано