Органний зал Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка

Пошук
UA EN

Органний зал Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка

28.09
15:54

Поділись новиною:

Вірмено-католики Чернівців збудували у місті церкву свого обряду з твердих матеріалів. Будівництво тривало з 1869 по 1875 рік. 9 жовтня 1875 року церква св. апостолів Петра і Павла була освячена. Церква будувалась за проєктом Йозефа Главки (1831-1908), відомого чеського архітектора, вченого і мецената. Стиль церкви візантійський з елементами готики, але через брак коштів довелось вносити деякі зміни в проєкт.

До 1940 року церква була діючою, а після 1944 року вже не відкривалась, в ній був склад. У 80-х роках ХХ століття методом народного будівництва було розпочато її реставрацію. Враховуючи архітектуру й особливо унікальну акустику, тут вирішено було створити зал органної та камерної музики.

У 1992 році споруда пережила своє друге народження і церква була передана Чернівецькій обласній філармонії не тільки як пам’ятка архітектури, але і як зал органної та камерної музики. 18 серпня 1992 року відбулось урочисте відкриття залу органної та камерної музики, присвячене 1-й річниці Дня Незалежності України.

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано