Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Пошук
UA EN

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

09.09
13:24

Поділись новиною:

Чи не найвідомішою архітектурною пам’яткою Чернівців є резиденція митрополитів Буковини і Далмації, в якій зараз розташований Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича — один із найстаріших класичних університетів в Україні.

Комплекс споруджений в 1864-1882 роках за проєктом відомого австрійського архітектора чеського походження Йозефа Главки. Роботи інтер’єрів виконані віденськими художниками К. Іобстом, І. Кляйном, чеським К. Свободою, буковинськими Е. Бучевським і Є. Максимовичем. Стиль будівель еклетичний з домінуючим мотивом візантійської та романської архітектури.

У 2011 році Архітектурний ансамбль Резиденції митрополитів Буковини і Далмації включили до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано