На фронті за добу відбулося 142 бойових зіткнення: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

На фронті за добу відбулося 142 бойових зіткнення: головне зі зведення Генштабу

Війна
04.10
09:15

Поділись новиною:

Розпочалась 954 доба широкомасштабної збройної агресії росії проти України. Протягом минулої доби на різних ділянках фронту відбулось 142 бойових зіткнення.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних і 67 авіаційних ударів. Крім цього, здійснив понад 4 тисячі обстрілів, з них 105 із РСЗВ.

П’ятнадцять ударів по районах зосередження особового складу й ОВТ противника завдали за минулу добу ракетні війська та артилерія Сил оборони, до того ж уражено два склади пально-мастильних матеріалів, артилерійську систему, засіб ППО та станцію радіоелектронної боротьби.

Ситуація на напрямках

На Харківському напрямку ворог чотири рази проводив наступальні та штурмові дії в районах Стариці та Вовчанська.

Кількість бойових зіткнень за добу на Куп’янському напрямку досягла одинадцяти. Сили оборони відбивали атаки окупантів в районах Синьківки, Курилівки, Піщаного, Вишневого, Петропавлівки та Першотравневого.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 13 атак противника. Основні зусилля загарбники концентрували в районах населених пунктів Макіївка, Новосадове, Торське, Дружелюбівка, Греківка та Дронівка.

Одну атаку неподалік Спірного відбито Силами оборони на Сіверському напрямку.

Шість спроб загарбників просунутись уперед поблизу Часового Яру, Андріївки, Білої Гори та Ступочок українські воїни зупинили на Краматорському напрямку. Ситуація контрольована. Ворог діяв за підтримки авіації – бив КАБами у районі Часового Яру.

Авіація агресора завдала бомбардувань по районах населених пунктів Катеринівка, Дружба та Клебан-Бик на Торецькому напрямку, до того ж ворог дев’ять разів намагався просунутися вперед у районі Торецька, Дачного та Неліпівки.

30 атак, таку кількість за минулу добу відбито нашими захисниками на Покровському напрямку. Ворог намагався просунутись неподалік Сухої Балки, Гірника, Променя, Новоторецького та Крутого Яру. Основні ж зусилля ворог зосереджував в районах Миколаївки та Селідового, де відбулось відповідно дев’ять та сім боєзіткнень; крім того, бомбардував Мирноград, Білицьке та Селидове, скинувши сім керованих авіабомб.

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку. В районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового, Воздвиженки, Антонівки та Катеринівки окупанти 23 рази намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

Три атаки противника зупинено нашими оборонцями в районі Богоявленки та одну – поблизу Максимівки, що на Времівському напрямку.

На Оріхівському напрямку ворожі підрозділи двічі намагались просунутись в районах Кам’янського та Новоданилівки.

У Генштабі додають, що минулої доби втрати російських загарбників склали 1230 осіб. Також українські воїни знешкодили 15 танків, 31 бойову броньовану машину, 59 артилерійських систем, 8 реактивних систем залпового вогню, один засіб ППО, 101 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 70 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки окупантів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
На Буковину з Донецької області евакуювали ще 45 людей
Увечері 3 жовтня в Чернівецьку область прибув черговий евакуаційний потяг. З Донеччини на Буковину вивезли ще 45 людей. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал начальника Чернівецької ОВА Р...
Війна
03.10
20:31
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано