Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Політика
03.10
15:54

Поділись новиною:

У четвер, 3 жовтня, відбулася традиційна щомісячна пресконференція міського голови Романа Клічука. Мер підсумував роботу міста у вересні та відповів на запитання журналістів, які найбільше турбують чернівчан.

Розпочав пресконференцію мер із допомоги Збройним силам України. У вересні міська рада спрямувала на потреби війська 5,4 млн грн. Також закупили один пікап для однієї з військових частин. Чернівецькі бригади на Сумщині напередодні Дня Захисників і Захисниць відвідав особисто Роман Клічук зі своїм заступником Василем Зазуляком.

Також мер пояснив, чому не відбувся аукціон з приватизації території колишнього тролейбусного депо.

«Відбулися два підпали. Відкрилася кримінальна справа з дивним підґрунтям про можливе порушення охорони праці на Чернівецькому тролейбусному управлінні, якого там вже немає 12 років. Але ця справа була відкрита», — зазначив Роман Клічук.

За його словами, суд наклав арешт на одне із приміщень, через що аукціон скасували. Після того міська рада подала апеляцію й оголосила аукціон знову.

Говорив очільник міста і про готовність до опалювального сезону, зазначивши, що Чернівці перебувають в цьому питанні практично на завершальній стадії.

«Щодо опалювального сезону… Ми практично на завершальній стадії. Залишилися когенераційні установки… Щодо порад громадянам… Принаймні вірити, що ми переживемо зиму гідно і безболісно. Але це залежить від військових дій, від ворога, який обстрілює енергетичну систему. Звичайно, хочу закликати громадян об’єднатися, бути активнішими, й використати оцю можливість щодо відшкодування містом на різні акумулюючі й генеруючі речі. Ми повинні працювати над цим усі разом. Й зробити усе можливе, щоб громадяни не відчували незручностей при відключеннях світла», — наголосив Роман Клічук під час пресконференції.

Разом з тим, з його слів, дві когенераційні установки, які місту передали донори, запрацюють вже з початком опалювального сезону. Їх розмістили на найбільших котельнях міста. Установки здатні забезпечити місто електрикою і теплом при тривалих вимкненнях світла.

«Є ще приватний інвестор, який до початку опалювального сезону має встигнути змонтувати принаймні дві установки, а до нового року — скільки встигнуть, тому що насправді це величезний обсяг роботи, є багато бюрократичних процедур», — прокоментував очільник міста.

Окрім цього, міський голова розповів, коли Чернівці отримають тролейбуси, тендер на які оголосили минулого року.

«Цей тендер уже відбувся. На жаль, один із учасників подав скаргу, і є два місяці на те, щоб її розглянути. У зв’язку з тим, що тендер проводиться з консультантами від Європейського інвестиційного банку, то вони мають два місяці на розгляд скарги. Скарга на переможців. Тобто ті компанії, які не перемогли, вони чомусь вирішили, що є якась несправедливість. Уже місяць пройшов, залишився ще один», — сказав мер.

Він каже, що через скаргу міська рада ще не може проводити перемовини з переможцем. Водночас, якщо тролейбуси будуть в наявності у виробника після перемовин, частина транспорту може з’явитися до кінця року.

Торкнувся Роман Клічук і теми ремонтів доріг, зокрема вулиці Руської. на ділянці від вулиці Зеленої до Січових Стрільців, де нині триває капітальний ремонт, цього місяця вже можуть дозволити рух транспорту. Там майже завершили заміну мереж.

«Залишилось ще по каналізації доробити. Далі дорогу мають засипати щебенем. Є в планах все-таки відкрити вже рух цього місяця, звичайно, якщо не буде якихось затримок», — сказав посадовець.

Водночас щоб уникнути ускладнень руху під час ремонту й розширення перехрестя вулиць Руська, Фастівська і Винниченка роботи, ймовірно, проводитимуть вночі. Міський голова припустив, що значних ускладнень руху на цій ділянці не буде, оскільки йдеться лише про поточний ремонт.

«Зазвичай ми намагаємося з підрядниками обговорювати, щоб всі ремонтні роботи такого плану відбувалися в нічний період. Точно зробимо все можливе, щоб це не вплинуло на і так ускладнений рух», — зазначив мер міста.

3 жовтня KfW, Чернівецька міська рада та КП «Чернівціводоканал» підписали грантову та проєктно-імплементаційну угоду щодо реконструкції водогону. Під час пресконференції Роман Клічук розповів, які роботи планують виконати в рамках модернізації. Йдеться зокрема про закупівлю облікових лічильників, засувок, заміну застарілих моторів та найаварійніших ділянок водопроводу, монтаж гіпохлоридної станції, а також модернізацію очисних споруд.

«Спершу мало бути рішення KfW, Європейського Союзу. Потім пройшло це погодження на сесії міської ради. Ми сьогодні нарешті підписали цю угоду. Вона свідчить про те, що ми є надійним партнером. Це не останній наш проєкт, ми плануємо надалі співпрацювати не тільки по водопостачанню, а й енергоефективності», — додав Роман Клічук.

Фото: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину з Донецької області евакуювали ще 45 людей
Увечері 3 жовтня в Чернівецьку область прибув черговий евакуаційний потяг. З Донеччини на Буковину вивезли ще 45 людей. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал начальника Чернівецької ОВА Р...
Війна
03.10
20:31
На залізничний маршрут Київ — Чернівці додали модернізовані плацкартні вагони (фото)
Ще чотири плацкартних вагони модернізувала «Укрзалізниця». Вагони з цієї партії 3 жовтня вирушать у перший рейс у складі поїзда №7/8 Київ — Чернівці. Про це пише С4 з посиланням на повідомлення «У...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано