У Чернівецькій обласній лікарні тепер робитимуть біопсію нирки  

Пошук
UA EN

У Чернівецькій обласній лікарні тепер робитимуть біопсію нирки  

Здоров'я
04.10
13:20

Поділись новиною:

У Чернівецькій обласній лікарні почали проводити біопсію нирки. Раніше пацієнтів відправляли на обстеження в Київ.

Про це пише С4 з посиланням на Facebook-сторінку медичного закладу.

Першу подібну маніпуляцію напередодні провели в урологічному відділенні. Лікарі кажуть, що біопсія нирки є вкрай необхідною для визначення характеру ураження органу та постановки правильного діагнозу, тоді як інші лабораторні методи обстеження у більшості випадків не дають чіткого результату.

«До цього, як правило, пацієнтів з нашого закладу направляли для виконання біопсії до Києва, що вимагало додаткових витрат: як фінансових, так і часу. Частина пацієнтів навіть відмовлялась від такого обстеження. Окрім того, така процедура потрібна іноді для пацієнтів після трансплантації нирки, яка також виконується в нашому лікувальному закладі», – каже лікар-уролог-хірург Валерій Зайцев.

Зазначається, що маніпуляція проводиться під місцевою анестезією і триває близько 10 хвилин. Лікарі під контролем УЗД-апарата спеціальною одноразовою тест-системою роблять прокол і забір тканини нирки. Взятий біоматеріал у спеціальних розчинах та контейнерах спрямовується на дослідження. Після отримання результатів біопсії верифікується діагноз і корегується лікування.

Біоматеріал на дослідження скеровується до Києва, оскільки такі імуногістохімічні дослідження можуть бути виконані тільки у столиці. Біопсію нирки проводять в умовах стаціонару одного дня. Після маніпуляції пацієнт декілька годин перебуває під спостереженням лікарів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у серпні у Чернівецькій обласній клінічній лікарні вже всьоме здійснили пересадку нирки, утім цього разу хірурги трансплантували орган самостійно.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано