Повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну: у Чернівцях відкрили меморіальну дошку військовому Сергію Скворцову

Пошук
UA EN

Повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну: у Чернівцях відкрили меморіальну дошку військовому Сергію Скворцову

Війна
01.10
14:41

Поділись новиною:

Військовослужбовець Сергій Скворцов брав участь в антитерористичній операції у 2014 році. Прослужив у ЗСУ рік, а згодом переїхав до Німеччини. У 2022 році, коли почалось повномасштабне вторгнення, повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну.

Про це повідомляють репортери С4.

Сергій Скворцов воював у складі 37 окремого стрілецького батальйону. Нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО», відзнакою президента України за участь в антитерористичній операції, нагрудним знаком ветерана війни та медаллю «На славу Чернівців» (посмертно).

Меморіальну дошку на його честь встановили на фасаді ліцею №14, де навчався загиблий воїн.

«За спогадами вчителів, які навчали Сергія, він був допитливим, цікавим, цілеспрямованим, активним учнем. Для нас це символічний день, адже серед наших учнів є такі, чиї батьки також віддали життя і їхні меморіальні дошки встановлені в їхніх навчальних закладах. Ми щиро віримо, що 700 дітей, які щодня ходитимуть до ліцею, споглядатимуть у вічі Герою і пам’ятатимуть, якою ціною сьогодні Україна виборює свою незалежність», — сказав директор ліцею Сергій Кізіма.

Загинув Сергій Скворцов під час виконання бойового завдання 19 лютого 2023 року в Донецькій області. У нього залишились неповнолітні син та дочка.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано