В Україні відзначають День територіальної оборони

Пошук
UA EN

В Україні відзначають День територіальної оборони

Поділись новиною:

Щороку в першу неділю жовтня свій професійний день відзначають військовослужбовці територіальної оборони України.

Про це повідомляє С4.

День територіальної оборони України — це професійне свято, яке встановлене Указом Президента України №417/2020 від 30 вересня 2020 року.

Свято започаткували, ураховуючи важливість територіальної оборони в забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки й оборони та інших суб’єктів, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також із метою подальшого розвитку сучасних військових традицій.

Зі святом тероборонців привітав Президент України Володимир Зеленський.

«З перших днів повномасштабної війни тисячі й тисячі воїнів ТрО проявили найкращі риси українського характеру, свою сміливість і відданість Україні. Пишаємося кожним, хто справді стійкий! Дякуємо кожному, хто знищує ворога та виборює для України можливість жити. І шануємо памʼять усіх полеглих у боях заради України!», — йдеться в дописі глави держави в Telegram.

До привітань тако долучився Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Воїни ТрО неодноразово доводили та продовжують підтверджувати свою ефективність та майстерність безпосередньо в боях на найгарячіших напрямках фронту», — зазначив у своєму дописі в Facebook Сирський.

Нагадаємо, 1 жовтня в Україні відзначали День захисників та захисниць України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Десантники із Буковини отримали державні нагороди та нагрудні знаки за боїв на Курщині
Військові 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади отримали державні нагороди, нагрудні знаки та подарунки. Бійців відзначили за мужність і героїзм, проявлені під час боїв на Курщині. Пр...
Війна
06.10
15:31
У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано